woensdag 13 februari 2013

Zuid-Oost Brabant zoekt andere vervoerder

Vijftien gemeenten in Zuidoost-Brabant breken met Personenvervoer Waterberg. Het bedrijf kampt met te weinig ritten en stijgende kosten. De Eindhovense vervoerder van gehandicapten en senioren is in de rode cijfers beland.

Het contract zou per 1 januari 2015 aflopen, maar zal in plaats daarvan worden opgezegd als een ander bedrijf het taxibusvervoer in het zuidoosten van de provincie overneemt. Volgens planning wordt eind dit jaar een nieuwe aanbestedingsprocedure opgestart.

Geen hinder
Volgens Margreet de Leeuw (wethouder gemeente Helmond en voorzitter van de bestuurlijke stuurgroep Taxbus) is 'in goed overleg' besloten het contract voortijdig te beƫindigen: 'Het belangrijkste vinden we dat onze reizigers geen hinder ondervinden van de ontstane situatie,' voegt ze eraan toe.

Maatregelen
Volgens Omroep Brabant regende het de eerste maanden na de start van Waterberg klachten over de service. Het Eindhovens Dagblad schreef in augustus 2011 dat De Vallei met een aantal maatregelen het aantal klachten drastisch wilde verminderen, zoals de invoering van 'mystery guests', extra chauffeurs tijdens piekmomenten en een analyse van de misverstanden bij het boeken van ritten en het te laat komen van de taxi, zodat 'gericht maatregelen genomen kunnen worden'.

Onder de kostprijs
Op internet reageren burgers teleurgesteld op het voortijdig stoppen van Waterberg. Ene Paul schrijft: 'Ik heb er twee jaar voor gewerkt. En met heel veel plezier. En de klanten waren elke keer tevreden.' Ene Mariet: 'Ik maak veel geruik van de dienst en zelden word ik te laat opgehaald. Chauffeurs zijn vriendelijk en behulpzaam en er wordt in mijn ogen niet veel omgereden!' HS: 'Ik vind de gemeente wel een grote veroorzaker hiervan, de gemeentes horen te controleren dat het geboden bedrag ook haalbaar is. De gemeente gaat voor TE goedkoop en kost ze uiteindelijk TE veel.' Op de website van Omroep Brabant schrijft iemand anoniem: 'Nu mag een ander het onder de kostprijs gaan proberen van de gemeentes.'

Bron: WMO-magazines