maandag 18 februari 2013

Sponsors blijven Pistorius voorlopig trouw

De van moord beschuldigde atleet Oscar Pistorius mag voorlopig blijven rekenen op de steun van zijn sponsors. Onder meer Nike en Oakley hebben laten weten de contractuele verplichtingen met de 26-jarige atleet na te komen. Dat heeft zaakwaarnemer Peet van Zyl na een bezoek aan Pistorius op het politiebureau in Pretoria laten weten.

Pistorius blijft nog zeker tot en met dinsdag vastzitten. Op die dag wordt besloten of de Zuid-Afrikaan op borgtocht vrijkomt. Zelfs als Pistorius zijn proces in vrijheid mag afwachten, zal hij voorlopig geen races lopen. "Al zijn wedstrijden voor de komende tijd zijn gecanceld", meldt Van Zyl. "Hij moet al zijn energie op zijn verdediging richten."

Pistorius schoot zijn vriendin Reeva Steenkamp op Valentijnsdag dood in zijn appartement in Pretoria. Naar eigen zeggen zag hij haar aan voor een inbreker, maar die lezing wordt door verschillende bronnen tegengesproken. Zuid-Afrikaanse media melden zondag dat er een bebloede cricketbat in het bewuste huis is aangetroffen. Daarmee zou Pistorius voor de fatale schoten zijn vriendin hebben aangevallen.

Blade Runner, die als kind zijn onderbenen kwijtraakte, geldt als een van de bekendste atleten ter wereld. Hij haalde als gehandicapte sporter de Olympische Spelen, waar hij de halve finale op de 400 meter haalde. Ook is hij zesvoudig paralympisch kampioen.

Bron: Nu.nl