vrijdag 15 maart 2013

Rotterdammers kunnen stemmen voor hulphond


Ter gelegenheid van de inhuldiging van onze nieuwe Koning en Koningin is het Oranje Fonds - waar de Prins van Oranje en Prinses Maxima beschermpaar van zijn - op zoek naar de mooiste, meest bijzondere en sociale initiatief, de Kroonappels, van Nederland. Dit goede doel kan een Appeltje van Oranje winnen en een geldbedrag van € 50.000,00.

Stichting De Hond Kan De Was Doen  (financiert de teamtraining voor een volwassenen of kind met een beperking en hulphond in de thuissituatie) is als Kroonappel aangemeld in de categorie Helpende Hand. De stichting zorgt ervoor dat volwassenen en kinderen hun eigen huishond kunnen trainen tot hulphond. Hierdoor kunnen zij zelfstandig en zelfredzaam door het leven. Helaas wordt de teamtraining voor volwassenen niet altijd vergoed door de ziektekostenverzekeraar en voor Kindermaatjes - teamtrainingen van kind en hulphond - geldt helemaal geen vergoeding. Om meer teams te kunnen trainen, is geld nodig.

Daar zijn stemmen voor nodig. Stichting De Hond Kan De Was Doen maakt teamtrainingen door het hele land mogelijk, maar haar routes liggen in Rotterdam. Vandaar dat de eerste stemronde plaats vindt in deze gemeente. Dus worden alle Rotterdammers  opgeroepen te stemmen op Stichting De Hond Kan De Was Doen op 15, 16 en 17 maart via http://browse.kroonappels.nl/initiatieven/16991.html