maandag 25 maart 2013

Franse Ardennen

Op zoek naar een vakantiebestemming waar je naar hartenlust kunt fietsen c.q. rollen met je rolstoel zonder het geraas van auto’s in de buurt. Je vindt deze optie in een regio op zo’n 3½ tot 4 uur autorijden vanaf Nederland: de Franse Ardennen.

Voor liefhebbers heeft het verkeersbureau van de Franse Ardennen een nieuwe Nederlandstalige ‘Wandelen en fietsen 2013 in de Franse Ardennen’ gepubliceerd met een bloemlezing aan  wandel- en fietstochten plus een lijst van fietsvriendelijke hotels. Voor een gratis exemplaar stuur een e-mail naar info@ardennes.com. De brochure kan ook gedownload worden via de button ‘Brochures’ op de website www.franse-ardennen.org waar ook accommodaties geboekt kunnen worden.

 Mountainbiken
Voor wie van een pittige mountainbiketocht houdt met een outdoor-rolstoel kan kiezen voor een 15km lange route in het natuurpark van de Ardennen, vertrekpunt is de plaats Nouzonville. Een ander geschikt mountainbikecentrum is ‘Pays Sedanais - Le Bannet’ waar 16 routes zijn uitgezet.

Een zee van bloemen
De schoonheid van het glooiende landschap, de weidse uitzichten en de charme van het typische Franse boerenleven vind je in het idyllische Thiérache. Een prima basis voor een rolstoeltocht rondom de plaats Montcornet en een route langs vestingkerken van de Thiérache.
Fietsen langs bloemendorpen is geen probleem: maar liefst 122 gemeenten in de Ardennen hebben een ‘Villes et Villages Fleuris’ erkenning, variërend van 1 tot en met 4 ‘bloemen’. Semide, een gehucht ten noordoosten van Reims, is het enige dorp dat hier vier ‘bloemen’ heeft.