maandag 29 oktober 2012

De Week Chronisch Zieken

De Week Chronisch Zieken 2012 start op vrijdag 9 november in Hoofddorp met het symposium Samen Werken aan Werk. Centraal staat de vraag hoe mensen met een chronische aandoening langer aan het werk kunnen blijven.

Lastig
In Nederland werkt ruim een half miljoen mensen met een arbeidshandicap. Dit is 7,2% van alle werkenden. Werkgevers vinden het lastig om te gaan met werknemers die een chronische ziekte ontwikkelen. Zij weten niet wat hun te wachten staat, zijn bang voor kosten en administratie. Als een werknemer chronisch ziek wordt, is er echter een scala aan mogelijkheden. Soms zijn slechts kleine aanpassingen en begrip voldoende. Werken met een beperking kan, mits er goed wordt samengewerkt tussen UWV, re-integratiebedrijven, gemeenten, arbodiensten, verzekerings- en bedrijfsartsen.


Arbeidshandicap
Onder de werkzoekenden is het percentage mensen met een arbeidshandicap aanzienlijker hoger dan bij de werkenden 13,8%. Daarom vraagt de Week Chronisch Zieken ook aandacht voor werkzoekenden. In het hele land zijn informatiemarkten, workshops, trainingen en ontmoetingen met werkgevers. Op www.chronischziek.nl staat op welke werkpleinen deze 40 activiteiten plaatsvinden.