maandag 30 januari 2012

Oranje Australian Open

Dat de finales van de Australian Open bij het rolstoeltennis enigszins een oranje tintje hadden, kun je rustig een understatement noemen. Zowel bij het dames als bij het heren enkelspel stonden er Nederlanders in de finale.

Niet geheel verwonderlijk stond Esther Vergeer in de finale bij de vrouwen. Ze speelde tegen een andere Nederlandse, Aniek van Koot. Ook ditmaal was Vergeer de beste was en pakte ze de overwinning.

Bij de mannen stond Maikel Scheffers in de finale tegen de Fransman Nicolas Peifer. De laatste set ging overtuigend naar Scheffers die die set met 6-0 won.

Ook bij het dubbelspel bij de mannen en de vrouwen ging het goud naar oranje. Ronald Vink en Robin Ammerlaan wonnen van de Franse lijstaanvoerders Nicolas Peifer en St├ęphane Houdet.
Bij de vrouwen was de finale volledig oranje gekleurd. Het duo Aniek van Koot en Marjolein Buis namen het op tegen Esther Vergeer en Sharon Walraven, die al zes Grand Slam titels op rij hebben gewonnen. Ook dit keer bleek het koppel Vergeer/ Walraven te sterk, en pakten ze hun zevende Grand Slam titel.

Meer info: knltb.nl/rolstoeltennis