woensdag 16 november 2011

Onaangepast vermaak in Jordanië

Tijdens een avondje bomen en dromen over vakanties ontstond het idee om een reis te maken naar een bestemming die niet zo snel gekozen wordt door mensen met een beperking: Jordanië. Sahara Travel organiseert backpack reizen voor mensen met een lichamelijk beperking naar onder andere deze bestemming.

Met een reisgezelschap van in totaal 9 personen reizen we af naar zonnig Amman om van daaruit een 12-daagse rondreis door het land te maken. Na de nodige grondige controles bij de douane krijgen we onze visa. We willen nu het liefst zo snel mogelijk naar ons hotel. De afgesproken bus is wel berekend op het aantal personen, maar is totaal niet aangepast. ‘Ik had bijna rechtsomkeert gemaakt,’ zegt Petra. De man die ons op de luchthaven door de procedures had geloodst, brengt ons heel lief met zijn eigen auto naar het hotel. De eerste hindernis is met behulp van de vriendelijke Jordaanse mentaliteit opgelost en velen zullen volgen...

Lees het reisverhaal van Petra en Marja in Support Magazine. Heb je geen abonnement? Breng daar snel verandering in of vraag een gratis proefexemplaar aan.