woensdag 6 juli 2011

Layer Zonder Drempels

Het bestaat al een tijdje: 'Augmented Reality', maar als je er nog nooit van gehoord hebt, is dat echt niet zo vreemd. Het is een nieuwe techniek waarmee je informatie aan de realiteit kunt toevoegen. Er komen steeds meer toepassingen die met deze techniek werken. De techniek zelf staat nog in de kinderschoenen, maar er zijn al een paar prima app's die er gebruik van maken.

Een van de programma's is Layer. Je richt met de camera van je Smartphone (bijv. iPhone) of tablet (bijv. iPad) op een gebouw en vervolgens krijg je informatie over dat gebouw te zien. Voorbeeld: je richt je de camera op een huis dat te koop is. Via internet zoekt je telefoon dan alles wat er over dat huis te vinden is. Bijvoorbeeld de prijs, het bouwjaar en de gegevens van de makelaar.

Best een handige techniek natuurlijk, en dat vind de maker van Layer Zonder Drempels ook. Layer Zonder Drempels werkt op precies dezelfde manier, alleen nu zie je informatie over de toegankelijkheid, of de aanwezigheid van een aangepast toilet. Stel je voor, je staat in een straat met kroegjes en je richt je camera op een kroeg. Je krijgt een icoontje te zien dat het wel toegankelijk is, maar geen invalidentoilet hebt. Je richt op de kroeg ernaast en daar is wel een aangepast toilet. Een handig systeem en volledig gratis.

Meer informatie en downloaden kan op layerzonderdrempels.nl