vrijdag 15 april 2011

Oh Oh Rolstoelbasketbaldag

Morgen is het zover, dan begint de nationale rolstoelbasketbaldag. Om extra aandacht voor deze dag te vragen, zijn er een aantal BN'ers uitgenodigd om een potje rolstoelbasketbal te spelen. BN'ers trekken meestal ook bezoekers aan, en die aandacht kan de sport goed gebruiken.

De teams
Een van de teams bestaat uit cabaretier Joep van Deudekom, bioloog Freek Vonk (DWDD en National Geographic), Sebastiaan Labrie (acteur en presentator), Monique van der Werff (actrice) en Marc de Hond (presentator en speler van het Nationale rolstoelbasketbalteam). Het andere team bestaat uit de hoofdrolspelers (Jokertje, Barbie, Little Princess en Kabouter) uit Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol.

'Doorgaan'
Ook de documentaire film van het Nationale rolstoelbasketbalteam zal worden getoond. Hier alvast een teaser van de film. Zaterdag is de premiere van de volledige film, die later die dag ook online te zien is.



(foto: Parool.nl)

donderdag 14 april 2011

Nationale rolstoelbasketbaldag

Rolstoelbasketbal is misschien wel de bekendste rolstoelsport die er is. Toch is juist in Nederland juist die sport onderbelicht. Dat is best raar omdat het Nederlands team het afgelopen EK in 2010 heeft gewonnen. Aan deze onbekendheid willen zowel de basketbalbond als de rolstoelbasketballers iets doen.

Daarom is het zaterdag 'Nationale Rolstoelbasketbaldag'. Deze dag wordt gehouden in het topsportcentrum in Almere. Zoals je kunt verwachten draait het deze dag helemaal om Rolstoelbasketbal.

Programma
De dag begint met een rolstoelbasketbal workshop waaraan iedereen kan meedoen. Daarna gaat de film 'Doorgaan' in premiere. De film is een documentaire over het Nederlands rolstoelbasketbal team op weg naar de Paralympics van 2012 in Londen. Na de film worden de finales gespeeld van de Eredivisie rolstoelbasketbal.

Gratis
De toegang voor de Nationale rolstoelbasketbaldag is gratis. Je moet je wel eerst even aanmelden bij marleen@rolstoelbasketbal.nl





woensdag 13 april 2011

Een dieet of een verandering in je levensstijl?

De zomer staat weer voor de deur. Een seizoen waar we - zeker in deze tijd - enorm naar uitkijken, maar het betekent wel dat die allesverhullende kleding uit moet…

Voor velen is dit reden tot paniek, iets waar sportscholen, dieetgoeroes en aanbieders van pillen en shakes gretig op inspelen. Maar heeft het zin om vijf dagen in de week de sportschool in te duiken en werken al die crashdiëten? Is het niet zo dat jij diegene bent die eet? En alleen jij je levensstijl aan kunt passen door te kiezen voor gevarieerd en lekker eten in combinatie met plezier in bewegen?

In het april nummer van Support Magazine komen Els Duijn (consulent aangepast sporten) en Irene Kok (diëtiste) van revalidatiecentrum 'De Hoogstraat' aan het woord voor enkele tips. Want ook met je beperking zijn er genoeg betere manieren om af te vallen dan met een dieet van Sonja Bakker

maandag 11 april 2011

Monique loopt weer

Enige tijd geleden stond ze ineens weer in alle kranten: Monique van der Vorst leek op wonderbaarlijke wijze van haar incomplete dwarslaesie te zijn genezen. Na dertien jaar in een rolstoel te hebben gezeten kan de Amstelveense weer lopen. Het betekent echter ook dat haar veelbelovende carrière als handbiker ten einde is.

Lees het exclusieve interview in het april nummer van Support Magazine. Heb je geen abonnement? Breng daar snel verandering in of vraag een gratis proefexemplaar aan.

woensdag 6 april 2011

Toegankelijke musea

De zoektocht naar de best toegankelijke musea in Vlaanderen, Wallonië en Brussel is begonnen. 
Met de 37.500 euro die in deze wedstrijd te verdienen valt, kunnen de Belgische musea verder investeren in de toegankelijkheid voor bijzondere doelgroepen. Het initiatief gaat uit van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen, met de steun van het advocatenkantoor Linklaters. Tussen 5 april en 28 mei kan het publiek stemmen op de site www.museumprijs.be voor het best toegankelijke museum in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Per regio worden drie prijzen uitgereikt: de MuseumPrijs zelf, de Publieksprijs en de Prijs van de KinderJury.
Voor elk gewest zijn vijf musea geselecteerd door een jury. Bij de selectie is rekening gehouden met drie criteria: publiekvernieuwende projecten, initiatieven die de participatie van het publiek bevorderen en de inspanningen die gebeuren om de toegankelijkheid te stimuleren.
Misschien ook iets voor in Nederland?